Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan drugi Antunovski hod na kojem je sudjelovalo 1200 mladih

Zagreb (IKA)

Na drugom Antunovskom hodu mladih koji je održan u subotu, 6. lipnja, u organizaciji Centra za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca na čelu s fra Stjepanom Brčinom i uz suradnju dviju župa sv. Antuna sudjelovalo je tisuću dvjesto mladih.

Ovogodišnji Antunovski hodu mladih započeo je misom u svetištu Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima koju je animirao slavljenički tim Evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea, Amorose.

Slavljenički tim Evangelizacijske zajednice sv. Maksimilijana Kolbea, Amorose.

U propovijedi vlč. Antun Sente stariji, župnik u Sesvetskim Selima, mladima je poručio kako oni povezuju istok i zapad grada Zagreba.

Vlč. Antun Sente stariji predvodio je misu

“Želim vam da hod bude uspješan, da doživite zajedništvo s Bogom i jedni s drugima. Hod podrazumijeva kretanje. Da bismo hodali, moramo napustiti jedno mjesto kako bismo došli do drugog. To ćemo danas napraviti kada napustimo ovo svetište u Sesvetskim Selima i zaputimo se na Sveti Duh. Tako je često i u našim životima. Moramo napustiti sebične navike i ugode koje nas vežu za ovaj život kako bismo dosegli visine u kojima nas očekuje Bog. Tim činom postajemo bolji prema obitelj, prijateljima i kolegama. Kada hodamo, moramo podnijeti/prinijeti i žrtvu.

Tako i vi danas podnosite i prinosite žrtvu uz hod, sunce, bolne noge i druge stvari koje već sutra neće više igrati ulogu. Sve ćete to napraviti kako biste navečer proslavili ovaj događaj koji će obilježiti Zagreb. Ovaj milosni trenutak ne možete ponoviti jer će već sljedeće godine sve biti drukčije. Zato nemojte propuštati milosti u svojim životima kako biste primili neku koja će možda doći ili ne.”

Započeo drugi Antunovski hod mladih

Misa u svetištu Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

Nakon mise mladi su krenuli pješice prema drugom svetištu sv. Antuna na Svetom Duhu, a na putu su posjetili  franjevački samostan u Dubravi.

Nakon mise mladi su se uputili prema Svetom Duhu

Na putu prema Svetom Duhu posjetili su franjevački samostan u Dubravi.

Drugi Antunovski hod

Središnji događaj bio je evangelizacija na Trgu bana Jelačića, a predvodila ga je plesna skupina Evangelizacijske zajednice.

Mladi slavili Krista pjesmom i plesom na Trgu bana Josipa Jelačića

Prolazeći najprometnijim ulicama Zagreba, ali i njegovim periferijama mladi žele donijeti radost svim ljudima koje susretnu i svjedočiti koliki smisao i puninu donosi život u Kristu.

Drugi Antunovski hod

Hod je završen dolaskom na Sveti Duh gdje je bilo organizirano euharistijsko klanjanje, čašćenje relikvija svetog Antuna i slavljenje uz Petra Buljana i Amorose.

Petar Buljan i Amorose

Mladi na Svetom Duhu

Drugi Antunovski hod zaključen je klanjanjem