Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret Trajne formacije svećenika s nadbiskupom Kutlešom

Zagreb (IKA/TU)

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša susreo se u utorak 16. svibnja sa svećenicima polaznicima Trajne formacije u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon molitve časoslova sve okupljene pozdravio je koordinator TFS-a i ravnatelj NPI-a preč. Ivan Lukić kazavši kako je susret organiziran kako bi se svećenici zaređeni u posljednjih deset godina susreli s novim nadbiskupom i podijelili svoja iskustva dosadašnjeg rada i življenja svećeničkog poziva.

Nadbiskup Kutleša podsjetio je kako je prva faza Sinode slušanje te istaknuo da je i on u fazi slušanja te da želi da budu otvoreni. „Nekada mi nismo svjesni uloge koje imamo u društvu i u svojim zajednicama. Trebamo biti ti koji će učvršćivati vjernike i voditi ih“, rekao je. Nadbiskup je dodao kako ovi susreti služe da jedni druge ohrabre i da se ne usredotočuju samo na probleme. „Važno je biti u zajednici i osjetiti taj duh“, pojasnio je zagrebački nadbiskup.

Preč. Lukić ukratko je izložio i podsjetio na program Trajne formacije svećenika u kojoj je trenutačno 55 svećenika zaređenih u posljednjih deset godina. Uslijedila je razmjena iskustava i plenarna rasprava. Susret je zaključen zajedničkim ručkom u Nadbiskupskome bogoslovnom sjemeništu.