Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana specijalizacija župnih animatora Požeške biskupije

Velika (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u Domu sv. Augustina u Velikoj u ponedjeljak 27. i utorak 28. lipnja održana je specijalizacija župnih animatora Požeške biskupije na temu „Evangelizacija djece, mladih i drugih vjernika putem medija“.

 

U specijalizaciji su sudjelovali mladi iz Župe sv. Marije Magdalene, Bebrina; Župe sv. Kuzme i Damjana, Kuzmica; Župe sv. Terezije Avilske, Požega; Župe sv. Leopolda Mandića, Požega, Župe sv. Ivana Krstitelja, Požega i Župe sv. Josipa, Slatina. Program specijalizacije pripremio je i vodio Marijan Pavelić, biskupijski povjerenik za medije, u suradnji s vjeroučiteljima Patricijom Brdar, Zvonimirom Zelenika i Miroslavom Peroutkom.

 

Kroz sudjelovanje u radionicama mladi su imali priliku naučiti osnovna pravila i vještine snimanja video-reportaže i vijesti, fotografiranja, oblikovanja novinarskog izvještaja i radijske emisije, a sve s ciljem da župnu i širu društvenu javnost upoznaju s događajima na područje župnog pastorala. Cijeli program specijalizacije bio je prožet duhovnim i zabavnim sadržajima koji su mladima pomogli međusobno se povezati, ali i učvrstiti svoj odnos s Bogom, napose kroz misu i sakrament pomirenja.

 

Na kraju dvodnevnog susreta mladi su iskazali zadovoljstvo naučenim, a budući da su svi aktivni u svojim župnim zajednicama, naveli su primjere gdje će im novostečena znanja koristiti. Susret specijalizacije završio je čestitkom i zahvalom upravitelja Pastoralnog centra Roberta Kupčaka svim sudionicima specijalizacije te uručenjem pisanih posvjedočenja o tome.