Budi dio naše mreže
Izbornik

Otočac: Misa s mladima s misionarima Krvi Kristove

Otočac (IKA)

Nakon godinu dana, u Otočcu je na prvu listopadsku nedjelju, 2. listopada 2022., ponovno uvedena večernja misa s mladima.

Za tu prigodu okupili su se i članovi župnoga VIS-a „Trinitas“ koji će i ubuduće na toj misi voditi pjevanje.

Euharistijsko slavlje predvodio je o. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, a suslavio je otočki župnik mons. Marinko Miličević.

Dan ranije, o. Horvat je sa šestoricom bogoslova, od kojih su trojica članovi Dubrovačke biskupije, u Pastoralnom centru Mukinje na Plitvicama započeo duhovne vježbe pod vodstvom mons. Miličevića.

Kratku homiliju, prema naviještenom prvom čitanju i Evanđelju, o značenju vjere u životu pojedinca, obitelji, crkvene zajednice i cijeloga naroda, izrekao je otočki župnik.

Potom je bogoslov Sebastijan Slović iznio potresno životno svjedočenje o lutanjima u svojoj mladosti, kroz koja ga je, unatoč porocima i „padu do dna“ – od boravka u zatvoru, odlaska u komunu „Cenacolo“, pa do susreta s misionarima Krvi Kristove te ulaska u bogosloviju… – kako je rekao, vodilo upravo svjetlo vjere, a da tijekom toga dugog puta nije toga bio svjestan, nego mu se otkrilo na kraju. Naglasio je također da veliku zahvalnost duguje majci koja ga je strpljivo podupirala i stalno se za njega molila te ga preporučivala Majci Božjoj.

Nakon mise, svećenici i bogoslovi ostali su u druženju i razgovoru s mladima. Svi su zajedno zahvalili Bogu za još jedno jedinstveno i lijepo iskustvo na početku marijanskog mjeseca.