Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo moli za Indiju, snažno pogođenu pandemijom koronavirusa

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo poslao je kardinalu Oswaldu Graciasu, bombajskom nadbiskupu i predsjedniku indijskih biskupa, dugu poruku u kojoj moli za žrtve bolesti COVID-19, a za bolesne, njihove obitelji, liječnike i sve koji pružaju pomoć, zaziva ustrajnost, jakost i mir, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u petak 7. svibnja.

Predsjednik Konferencije katoličkih biskupa u Indiji kardinal Oswald Gracias

Četiri tisuće preminulih i 380.000 zaraženih u samo jednom danu, znači milijune slučajeva mjesečno. Indija, sa strašnim rekordnim brojevima što se tiče pandemije, vodi neravnopravnu borbu protiv širenja bolesti COVID-19, stoga je velika količina financijskih sredstava – gotovo 7 milijarda dolara – namijenjena za cjepivā i za zdravstvo.
Takvo je stanje potaknulo Papu da pisanim putem izrazi svoje osjećaje stanovništvu i Crkvi u toj velikoj azijskoj zemlji.

Papa iskazao iskrenu solidarnost i duhovnu blizinu narodu u Indiji

“U ovom trenutku, kada mnogi u Indiji trpe zbog sadašnje zdravstvene krize, pišem kako bih čitavom narodu očitovao svoju iskrenu solidarnost i duhovnu blizinu”, napisao je papa Franjo.

“Moje misli idu prije svega bolesnima i njihovim obiteljima, onima koji im pomažu, a posebno onima koji žale zbog gubitka svojih najmilijih. Mislim također na brojne liječnike, medicinske sestre i tehničare, bolničke djelatnike, vozače hitne pomoći i one koji neumorno rade kako bi odgovorili na hitne potrebe svoje braće i sestara. S dubokom zahvalnošću na sve njih zazivam Božje darove ustrajnosti, jakosti i mira”, piše Papa.

Neka nas utješi nada u Kristovo obećanje uskrsnuća i novoga života

Papa Franjo je katoličkoj zajednici u Indiji uputio i riječi zahvale za djela milosrđa i solidarnosti, ostvarena u korist svih ljudi. “Mislim na velikodušnost koju su očitovali brojni zauzeti mladi”, istaknuo je te Božjem milosrđu preporučio vjernike koji su izgubili život, kao i veliki broj svećenikā, redovnicā i redovnikā.
“Neka nas u ovim danima neizmjerne boli utješi nada koja proizlazi od Uskrsa i od naše nepokolebljive vjere u Kristovo obećanje uskrsnuća i novoga života”, poželio je u poruci papa Franjo.