Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozvao vjernike da mole za njegov predstojeći pohod Iraku

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je u srijedu 3. ožujka vjernike da svojom molitvom prate njegov predstojeći apostolski pohod Iraku na kojem će boraviti od 5. do 8. ožujka.

“Ako Bog da prekosutra odlazim u Irak na trodnevno hodočašće. Već dugo se želim susresti s tim narodom koji je toliko patio; susresti se s tom mučeničkom Crkvom u zemlji Abrahamovoj. Zajedno s ostalim vjerskim vođama učinit ćemo također još korak naprijed u bratstvu među vjernicima. Molim vas da svojom molitvom pratite ovo apostolsko putovanje da protekne u najboljem redu i donese željene plodove. Irački narod nas čeka; čekao je svetog Ivana Pavla II. kojem je bilo zabranjeno ići. Ne može se i drugi puta razočarati narod. Molimo da to putovanje prođe dobro”, rekao je Papa po završetku kateheze na redovitoj općoj audijenciji srijedom.

Tijekom svog trodnevnog apstolskog putovanja pod geslom “Svi smo mi braća” Papa će posjetiti Bagdad, Ur Kaldejski, Najaf, Nassiriyu i Qaraqosh. Za svog boravka susrest će se s velikim ajatolahom Sayyidom Ali Al-Sistanijem te slaviti misu po kaldejskom obredu što će biti prvi puta u povijesti da jedan papa slavi misu prema obredu istočnih Crkava.