Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Rat je poraz čovječanstva

Vatikan (IKA)

Na kraju redovite opće audijencije srijedom papa Franjo se još jednom spomenuo rata u Ukrajini. Pozvao je također vjernike da se pridruže njemu i biskupima u molitvi na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka „kako bismo zaufano, po zagovoru Gospe Fatimske, molili od Gospodina dar mira“.

Prije nego će zaključiti opću audijenciju u srijedu, 23. ožujka Papa se spomenuo žrtava rata u Ukrajini. Vijestima smrti nazvao je vijesti o izbjeglim osobama ili onima koji su u bijegu, o ubijenima, ranjenima i mnogim poginulim vojnicima i na jednoj i drugoj strani.

„Molimo Gospodina života da nas oslobodi od te smrti rata: ratom se sve gubi, sve. Nema pobjede u ratu, rat je potpuni poraz. Neka Gospodin pošalje svoga Duha da nam pomogne shvatiti da je rat poraz čovječanstva i oslobodi nas od te potrebe za samouništenjem“, rekao je Papa.

Papa je također pozvao na molitvu „kako bi upravitelji naroda shvatili da kupovanje oružja i izrada oružja nisu rješenje problema“, da je „rješenje zajednički raditi za mir i, kao što kaže Biblija, učiniti oružja oruđima mira“.

Ključne riječi:
apel MiR oružje papa Franjo rat Ukrajina