Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Strah od stranaca mora se prevladati

Rim (IKA)

Misnim slavljem koje je u petak 15. veljače predvodio u Scarofanu kraj Rima papa Franjo otvorio je trodnevni susret djelatnika u pastoralu migranata.

Papa je pozvao da se unatoč vlastitom strahu otvorimo drugim ljudima. To osobito trenutačno vrijedi za migrante i izbjeglice koji kucaju na naša vrata u potrazi za zaštitom, sigurnošću i boljom budućnosti, poručio je Papa, prenosi Vatican News.

Strah je ponekad razumljiv, pa i zato što izostaje priprava na takve susrete. No, on se mora prevladati jer je jedan od uzroka ropstva i diktature. Strah u narodu jača moć diktatora, upozorio je Papa u homiliji. Strah od stranaca, odbačenih, nepoznatih može se pobijediti samo povjerenjem u Boga i vjerom da u bližnjemu u potrebi susrećemo Krista, poručio je Sveti Otac.

Gerslo susreta oko 550 suradnika humanitarnih udruga, volontera i migranata je „Oslobođeni straha“. Papa je svojim dolaskom htio istaknuti svoju trajnu brigu za prihvaćanje migranata, istaknuo je privremeni predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti u najavi susreta koji organiziraju Zaklada Migrantes, talijanski Caritas i Centar Astalli. Novinari nisu imali pristup misi u crkvi „Fraterna Domus”, jer je susret bio privatnoga karaktera, no održan je u izravnom prijenosu Vatican Media.

Ključne riječi:
migranti misa Papa Rim