Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin apel uoči pohoda Malti

Vatikan (IKA)

Papa Franjo pozvao je u srijedu, 30. ožujka vjernike da svojim molitvama prate njegov apostolski pohod Malti 2. i 3. travnja.

Draga braćo i sestre, u subotu i nedjelju sam na Malti. U toj krasnoj zemlji bit ću hodočasnik stopama apostola Pavla, koji je ondje primljen s velikim čovjekoljubljem nakon doživljenog brodoloma na putu za Rim. Ovo apostolsko putovanje bit će tako prigoda da pođem na izvore navještaja evanđelja, kako bih osobno upoznao živu kršćansku zajednicu koju resi tisućljetna povijest, te kako bih se susreo sa stanovnicima zemlje koja se nalazi usred Sredozemlja i na jugu europskog kontinenta, koja je i dan-danas zauzeta u prihvaćanju mnoge braće i sestara koja traže utočište. Već sada pozdravljam sve vas Maltežane: ugodan vam dan želim! Zahvaljujem svima onima koji predano rade na pripremi toga posjeta i molim svakoga od vas da me pratite molitvom,  pozvao je Papa u svom apelu na redovitoj općoj audijenciji srijedom.

Tijekom svog dvodnevnog pohoda Malti, koje se održava pod geslom “Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje” (Dj 28, 2), Papa će se susresti s tamošnjim stanovništvom, građanskim vlastima, a posjetit će i špilju svetoga Pavla i istoimenu baziliku podignutu u spomen brodoloma toga sveca na Malti. Putovanje pape Franje bit će obilježeno brojnim službenim susretima, ali i molitvama i susretima s izbjeglicama.