Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin brzojav sućuti uslijed napada na pentekostnu crkvu u DR Kongu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izrazio je sućut 17. siječnja uslijed napada na pentekostnu crkvu u Demokratskoj Republici Kongu koji se dogodio 15. siječnja. Najmanje je 14 osoba ubijeno te više od 40 ranjeno, piše Vatican News.

Dok se papa Franjo priprema posjetiti Demokratsku Republiku Kongo od 31. siječnja do 3. veljače, i dalje se odvijaju nasilni napadi u kojima su ubijeni i ranjeni civili, osobito na istoku te srednjoafričke države.

U posljednjem napadu osumnjičeni teroristi su u nedjelju 15. siječnja bombardirali pentekostnu crkvu u istočnom gradu Kasindi. Stotine vjernika okupilo se kako bi pozdravili nove članove zajednice u krštenju. Eksplozija je pogodila dvorište crkve, usmrtivši najmanje 14 ljudi i ranivši više od 40.

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za napad, a kongoanska vojska okrivila je Savezničke demokratske snage (ADF), koje su saveznici ISIS-a.
Svoju žalost zbog napada izrazio je papa Franjo u brzojavu sućuti upućen vlč. Andréu Bokundoa-Bo-Likabeu, predsjedniku Kristove crkve u Kongu. Brzojav potpisuje državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin.

U brzojavu Sveti je Otac izrazio kako je s tugom „saznao za napad na pentekostnu crkvu u Kasindiju koji je uzrokovao smrt nevinih ljudi”. Također je izrazio „suosjećanje i bliskost sa svim obiteljima pogođenim tragedijom”. Sveti je Otac žrtve povjerio Božjem milosrđu.

Papa Franjo zaključio je svoj brzojav molitvom „Kristu, Gospodinu života, da pogođeni pronađu utjehu i pouzdanje u Boga” te zazivajući na njih dar mira, prenosi Vatican News.