Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv biskupa Komarice na molitvu tijekom Gospina mjeseca protiv pandemije

Banja Luka (IKA/KTA)

Banjolučki biskup Franjo Komarica uputio je preko svojih župnika svim članovima svoje biskupije poziv i poticaj na svakodnevnu motivu Gospi, „Zdravlju bolesnih“ protiv aktualne pandemije koronavirusa kako bi se i članovi Banjolučke biskupije „duhovno povezali sa Svetim Ocem i brojnim Gospinim štovateljima diljem svijeta u zajedničkoj molitvenoj akciji oko suzbijanja ove opake bolesti“.

Biskupov poticaj na molitvu Gospi tijekom mjeseca svibnja – za prestanak pandemije

Draga braćo župnici,

pred nama je „Gospodin mjesec“ – svibanj. I njega kao i onoga prošle godine dočekujemo i proživljavamo zajedno s povjerenim nam Kristovim vjernicima i drugim našim sugrađanima u vremenu još uvijek aktualne pandemije covida-19.

U vjeri smo ujedinjeni s brojnom našom braćom i sestrama, članovima Kristove Crkve. S njima smo i mi – pozvani da se svesrdno utječemo Bogu u molitvi (usp. Dj 12,5).

Potičem Vas, da se i Vi, kao i prošlog mjeseca svibnja, zajedno s povjerenim Vam Kristovim vjernicima, udružite u svakodnevno moljenje Gospine krunice za prestanak pandemije.

Gdje možete, upriličite svibanjsku pobožnost uz zajedničko moljenje sv. krunice i moljenje molitava Gospi, „Majci Crkve“, „Zdravlju bolesnih“ i „Pomoćnici kršćana“, koje nam je papa Franjo za prošlogodišnji mjesec svibanj predložio za moljenje (usp. Službeni glasnik Banjolučke biskupije 1/2020, str. 52-53).

Tekstove tih molitava možete staviti i na stranice svoje župe, da ih mogu moliti i oni vjernici, koji neće biti u mogućnosti sudjelovati u zajedničkoj molitvi u crkvi.

Osobno ću, ako Bog da, predvoditi slavlje svibanjske pobožnosti (i sv. mise) u Gospinoj crkvi u župi Marija Zvijezda u Banjoj Luci – prvi i zadnji dan mjeseca svibnja kao i na uočnicu (vigiliju) svetkovine Duhova (22. svibnja 2021.), gdje se od početka 2014. javno časti slika Gospe – Majke svih naroda.

Molimo i za vrijeme ovog „Gospinog mjeseca“ svi zajedno, da Marija Majka Crkve i Crkva, duhovna majka Kristovih vjernika – i dalje drži svoje brižne ruke na okrvavljenom i bolesnom tijelu našeg naroda i svih ljudi naše zemlje i cijelog svijeta, dovodeći im božanskog Liječnika – Isusa Krista!

✠ Franjo, biskup