Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv na susret roditelja svećenika i redovnika u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu uputio je poziv na susret roditelja svih svećenika i redovnika koji žive na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji će biti održan u subotu 5. studenoga u Đakovu.

Poziv je upućen roditeljima svih svećenika, bez obzira jesu li njihovi sinovi svećenici inkardinirani u Đakovačko-osječku ili neku drugu nad/biskupiju, odnosno u neku redovničku zajednicu, te jesu li na službi u tuzemstvu ili inozemstvu.

Najljepše je, te se i preporučuje, da svaki svećenik, odnosno redovnik, osobno doveze svoje roditelje na susret i bude dionik toga susreta. Svećenici kojima to nije moguće zamoljeni su da potaknu svoje roditelje da svakako sudjeluju na susretu te osiguraju nekoga tko će ih dovesti u Đakovu i zajedno s njima sudjelovati na susretu, stoji u obavijesti Nadbiskupskog ordinarijata.

Svi svećenici na službi u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije zamoljeni su da ovu obavijest prenesu i svećenicima te redovnicima koji su rodom iz njihove župe, a službom izvan Nadbiskupije, te da ih potaknu da se zajedno sa svojim roditeljima odazovu susretu. Također, svi svećenici u svim župama zamoljeni su da se i osobno ponude roditeljima svećenika i redovnika za prijevoz na susret, odnosno da im pomognu u organizaciji prijevoza na susret u Đakovo, posebno ukoliko su njihovi sinovi svećenici i/li redovnici na službi izvan Đakovačko-osječke nadbiskupije te neće moći sudjelovati na susretu.

Uskoro će biti objavljen i cjelovit program susreta te kontakti za prijavu za sudjelovanje.