Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnici „Renovabisa“ posjetili vrhbosanske nadbiskupe

Sarajevo (IKA)

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu, u petak 4. ožujka vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić i umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić primili su u posjet predstavnike „Renovabisa“, izvijestila je Nedjelja.

Nadbiskupi su u posjet primili predstavnike Renovabisa prof. dr. Thomas Schwartza i Herberta Schedlera.

Na susretu su sudjelovali i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić te ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. vlč. Šimo Maršić.

Nadbiskup Vukšić gostima je poželio dobrodošlicu uz zahvalu za njihovu materijalnu pomoć, u brojnim projektima koji su ostvareni u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u posljednjih 20-ak godina koliko Renovabis djeluje. Također, razgovaralo se i o trenutnoj situaciji kako u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, tako i u Bosni i Hercegovini, s ciljem unaprjeđenja odnosa dviju strana.

Renovabis je utemeljen u ožujku 1993. kao akcija solidarnosti njemačkih katolika s ljudima srednje i istočne Europe. Osnovala ga je Njemačka biskupska konferencija, na prijedlog Središnjeg odbora njemačkih katolika. Podržava partnere u pastoralnim, socijalnim i društvenim obnovama u bivšim komunističkim zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe, objavila je Nedjelja.