Budi dio naše mreže
Izbornik

Prijenosi misa iz Subotičke biskupije putem interneta

Zagreb (IKA)

Za vrijeme trajanja izvanredne situacije u Srbiji, oci franjevci u Novom Sadu, počevši od 18. ožujka, prenosit će mise iz franjevačke crkve svetoga Ivana Kapistranskog u Novom Sadu uživo putem društvene mreže Facebook.

Mise na hrvatskom jeziku tijekom radnih dana (utorkom i četvrtkom) započinju u 18 sati, subotom u 18.30, a nedjeljom u 8.30. Oci franjevci prenose i mise na mađarskom jeziku u istom terminu radnim danima (ponedjeljkom, srijedom i petkom), te subotom u 17.30, a nedjelom u 10.15. Prijenos je moguće pratiti putem Facebook računa „Franjevci Novi Sad – Újvidéki ferencesek“.

Sveta misa iz kapelice Radio Marije u Subotici na hrvatskom jeziku emitira se, kao i cjekupan program, putem interneta, na stranici www.radiomarija.rs. O tjednom rasporedu svakodnevnih molitava i pobožnosti služatelji se mogu informirati na internetskoj stranici i aplikaciji ovoga radija. Preko tjedna, misa na hrvatskom jeziku slavi se i emitira svakog utorka u 7 sati i svake srijede u 20 sati. Nedjeljna misa slavi se svake nedjelje iz druge župe Subotičke ili Srijemske biskupije, a njezin početak objavljuje se, osim u radijskom programu Radio Marije, na Facebook računu „Radio Marija Srbije“.

Propovjedi sa nedjeljnih misa na hrvatskom jeziku redovito se objavljuju na internetskoj stranici subotičke katedrale – manje bazilike sv. Terezije Avilske: www.suboticka-katedrala.info.

Dana 13. ožujka subotički biskup Ivan Pénzes uputio je obavijest vjernicima na području Subotičke biskupije da se „od dolaska na liturgijska slavlja i pobožnosti suzdrže vjernici koji imaju simptome infekcije dišnih putova ili respiratorne poteškoće, koji su bili u krajevima koji se smatraju žarištima zaraze ili u kontaktu s osobama koje bi mogle biti nositelji virusa, te starije osobe, a osobito kronični bolesnici“. Biskup je ove skupine vjernika pozvao „neka u svojim domovima budu molitvom povezane s vjerničkom zajednicom u crkvi, a ukoliko su u mgućnosti neka prate programe Radio Marije“.

Državne vlasti u Srbiji trenutačno zabranjuju javna okupljanja više od 50 osoba u zatvorenim prostorima, u koje spadaju i crkve.