Budi dio naše mreže
Izbornik

Provincijal Bosne Srebrene posjetio novu misiju u Zambiji

Mwakapandula (IKA)

Ministar Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić posjetio je novu misiju u Zambiji, objavljeno je 10. veljače na provincijskoj stranici.

Nakon što su zajedno boravili u Ruandi, u Centru Otac Vjeko, gdje su sudjelovali u programu obilježavanja 25 godišnjice od ubojstva fra Vjeke Ćurića, fra Ivica Perić vratio se u svoju misiju u Zambiji gdje su s njim u svoj prvi posjet Mwakapanduli stigli i provincijal o. Dadić, provincijski definitor i ekonom fra Vinko Sičaja i gvardijan zagrebačkog samostana fra Stipo Karajica.

Fra Ivičini gosti imali su priliku vidjeti kako se nova župa gradi od početka, na 56 hektara zemlje, bez struje i vode.

U Mwakapanduli je dosad izgrađen društveni dom, odnosno višenamjenska dvorana koja trenutno služi za obuku budućih učitelja praktične nastave krojenja i šivanja. U izgradnji je i zgrada samostana, da bi se povećao smještajni kapacitet za one koji će u misiju doći pomoći svojim znanjem i vještinama. Postavljeni su solarni paneli te cisterne za vodu.

Gosti nisu skrivali zadovoljstvo i ponos zbog svega što je fra Ivica napravio u Africi, a za sve planirane projekte u Zambiji najavili su svoju veliku potporu.

„Fra Ivičina energija i bogatstvo ideja, kao i način na koji sve to realizira, mogu biti pokazatelj svima kako se upornošću i ljubavlju sve može napraviti. Čak i velika odricanja zbog života na prostoru na kojem nema ni elementarnih uvjeta za život, barem onakvih na koje smo mi navikli u Europi, nisu prepreka ostvarenju fra Ivičinih ciljeva“, rekli su fratri.

Fra Ivica je kao misionar prije Mwakapandule služio u selima Rushooka u Ugandi i Kivumu u Ruandi.