Budi dio naše mreže
Izbornik

Pučka kuhinja na Svetome Duhu primila od tvrtke Bina-Istra novi kombi

Zagreb (IKA)

Tvrtka Bina-Istra koja financira, gradi i upravlja Istarskim Ipsilonom donirala je u utorak, 23. svibnja, 35 tisuća eura vrijedno kombi vozilo Peugeot Boxer Pučkoj kuhinji Caritasa Župe sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Donaciju je voditelju Pučke kuhinje na Svetom Duhu fra Vladimiru Vidoviću uručio generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

Fra Vladimir Vidović u izjavi za medije naglasio je vrijednost ove nesvakidašnje donacije.

„Zaista sam zahvalan Bina-Istri na ovoj donaciji jer smo imali veliku potrebu za novim kombi vozilom ovoga tipa. Vozilo koje smo prije njega koristili dotrajalo je iz 2006. godine je, a prošlo je između 260.000 i 270.000 kilometara i pred raspadom je.”

Našli su se u jednoj vrlo nezavidnoj situaciji, kaže fra Vladimir, no zahvaljujući razumijevanju Bina-Istre naišli su na “nesvakidašnju ljubav i pažnju prema svima nama, prema ovom karitativnom djelovanju na Svetome Duhu i prema svim korisnicima pučke kuhinje, koji svakodnevno dolaze i strpljivo čekaju u redu svoj obrok.”

„Jedino što osjećam je jednu veliku, veliku, zahvalnost”, poručio je fra Vladimir Vidović.

Generalni direktor Bina-Istre Dario Silić kazao je kako je ova istarska tvrtka uključena u niz humanitarnih projekata jer se to uklapa u njihovu politiku održivog razvoja.

„Pomažemo jako puno. Osim u Puli i Rijeci i u Zagrebu”, rekao je direktor Silić i podsjetio da su nedavno pomogli i jednom svojom donacijom KBC-u Zagreb.

„No, kad smo sreli fra Vladimira Vidovića koji nam je ukazao na njihove potrebe – praktički svaki dan pripremaju 400 obroka – smatrali smo da i tu možemo doprinijeti i pomoći kupnjom ovog vozila.”

Ova donacija jako se dobro uklapa i u njihova nastojanja otprije – nastavio je Silić – oko pomaganja ranjivim skupinama, što čine duži niz godina, i nadaju se stoga iz tvrtke da će i ova donacija pomoći u jednom dijelu posla koji svakodnevno teško obavljaju franjevci na Svetome Duhu.

Branko Šmoguc vozi za župni Caritas već desetak godina i kaže da će im novi kombi vrlo dobro doći jer se stari dosta kvari, a trebaju ga svakodnevno za sve što prevoze; od hrane do raznih drugih donacija.

Na službenoj primopredaji vozila Pučkoj kuhinji sudjelovali su u ime donatora još Christian Santaleza, direktor zadužen za upravljanje i održavanje Bina-Istre te Maja Perić, voditeljica ljudskih potencijala i ureda Uprave Bina-Istre.

U ime primatelja donacije bili su – uz fra Vladimira Vidovića – i fra Vilček Novački, koordinator volontera, fra Josip Petonjić, gvardijan svetoduškog samostana i fra Ivan Marija Lotar, župnik i rektor male bazilike Sv. Antuna Padovanskog.

Pučka kuhinja franjevaca konventualaca na Svetom Duhu djeluje od 1995. godine.

Foto: IKA/Ante Novak // Pučka kuhinja na Svetome Duhu preuzela donaciju novog kombija

Foto: IKA/Ante Novak // Pučka kuhinja na Svetome Duhu preuzela donaciju novog kombija