Budi dio naše mreže
Izbornik

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa predstavio nunciju program „Za 1000 radosti“ 

Zagreb (IKA)

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se u ponedjeljak 21. studenoga  s apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj nadbiskupom Giorgiom Linguom i upoznao ga s nacionalnim humanitarnim programom „Za 1000 radosti“, koji će u narednom razdoblju Hrvatski Caritas  provoditi pod geslom „Govori dobrim!“

Tijekom susreta predstavio mu je motivaciju koja je potaknula Hrvatski Caritas da prije dvadeset godina pokrene taj program – tada kao božićnu akciju – te razvoj trajne opredijeljenosti nacionalnoga Caritasa da u zajedništvu s nad/biskupijskim i župnim Caritasima pridonosi senzibilizaciji hrvatske javnosti za potrebe najsiromašnijih obitelji i prikupljanju konkretne pomoći uz istodobno snaženje Caritasove mreže u služenju ljudima u potrebi.

Nuncij Lingua sa zanimanjem je razgledao prigodne promotivne materijale koje je Hrvatski Caritas pripremio za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama, one koji su proteklih dana poslani i u sve župe diljem Hrvatske kao i ostale namijenjene komunikaciji putem medija kako bi potaknuo sve sastavnice hrvatskoga društva na govor dobrim: dobrim riječima, gestama i  dobrim djelima.

Program „Za 1000 radosti“ – „Govori dobrim!“ Hrvatskog Caritasa predstavljen je najavnom konferencijom za medije u četvrtak 17. studenoga u Etnografskom muzeju u Zagrebu i tijekom idućih 12 mjeseci objedinjavat će Caritasova nastojanja da hrvatskim obiteljima koje se nalaze u krajnjoj potrebi pruži žurnu i učinkovitu pomoć, ohrabrenje i nadu, mijenjajući uz pomoć darova hrvatskih građana i tvrtki njihove nezavidne životne situacije nabolje.