Budi dio naše mreže
Izbornik

Sisak: Susret Zagrebačkog područnog bratstva OFS-a

Sisak/Petrinja (IKA)

Sjeverozapadnohrvatsko (zagrebačko) područno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) bl. Alojzija Stepinca, u kojem je i mjesno bratstvo sv. Josipa Radnika u Sisku, hodočastilo je u subotu 20. svibnja u Sisak i Petrinju gdje je održan područni bratski susret.

Na susretu je bilo dvjestotinjak članova iz 24 bratstva, od Virovitice do Čakovca, Zagreba i Karlovca, Kloštra Ivanića i Kostajnice te iz drugih mjesta. Nakon dočeka koji su priredili članovi domaćega bratstva sv. Josipa Radnika predvođeni mjesnim ministrom bratom Alojzijem Čičićem, uslijedili su pozdravi i molitva franjevačke krunice. Potom je pored spilje Gospe Lurdske u samostanskom dvorištu učinjen čin posvete Bezgrešnoj.

Misu je predslavio domaćin, gvardijan Samostana sv. Antuna Padovanskoga i župnik Župe sv. Josipa Radnika fra Ivan Bradarić, OFM Conv., ujedno duhovni asistent franjevačkim trećorecima na svim razinama. Uz blagdan sv. Bernardina Sienskoga fra Ivan se osvrnuo na osobite zasluge toga sveca u promicanju časti i čašćenja Imena Isusova. Uslijedio je ručak koji su pripremili domaćini, nakon kojega su se hodočasnici uputili u stari grad u Sisku. Ondje ih je dočekao viši kustos gradskog muzeja u Sisku Ivica Valent te ih je upoznao s povijesnim činjenicama toga područja.

Završna točka hodočašća bio je posjet Petrinji i Župi sv. Ivana Pavla II. gdje je svjedočanstvo i duhovni nagovor dao župnik fra Mate Bašić, OFM. Hodočasnike je pratila područna ministra s. Renata Huzanić koja je zahvalila domaćinima i organizatorima, izvijestili su iz mjesnog bratstva sv. Josipa Radnika u Sisku.