Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Bozanića i gradonačelnika Bandića na temu potresa

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak 22. svibnja s gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem te su se složili da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali.

Susretu su uz gradonačelnika Bandića nazočili pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanja Jerković, savjetnik gradonačelnika Stipo Zeba i zastupnica u Gradskoj skupštini Natalija Prica Oreški, a uz kardinala Bozanića na susretu su bili generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije mons. Tomislav Subotičanec te dekan Gornjogradskog dekanata mons. Zlatko Koren.


Sugovornici su istaknuli važnost suradnje Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba u pronalasku najboljih rješenja za pitanja i izazove nastale nakon potresa. Istaknuto je da je u prvom redu potrebno pružiti institucionalnu pomoć i kršćansku solidarnost obiteljima čiji su domovi najteže stradali. Na sastanku je također zaključeno da obnova oštećenih sakralnih i drugih crkvenih objekata traži suradnju svih subjekata kojima je povjerena briga za očuvanje duhovnog i kulturnog blaga Grada Zagreba i okolice.

Na kraju susreta kardinal Bozanić osvrnuo se na nadolazeću proslavu blagdana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, na svetkovinu Duhova u nedjelju 31. svibnja.

Središnje euharistijsko slavlje bit će u 19 sati na trgu ispred katedrale.