Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret mons. Košića i predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Radoša

Sisak (IKA)

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s predsjednikom Hrvatskog Caritasa varaždinskim biskupom Božom Radošem održan je u utorak 25. svibnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku.

Na susretu su sudjelovali i ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić, predsjednica Povjerenstva Sisačke biskupije za pomoć stradalima u potresu s. Smilja Čirko i ekonom Sisačke biskupije mons. Zdravko Novak.

Tema susreta bila je evaluacija djelovanja Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije nakon razornog potresa prošle godine. Tom prigodom sisački biskup je istaknuo da Caritas može biti ponosan na sve što je učinio pomažući stradalim ljudima te je zahvalio za njegov požrtvovni rad.

U razmatranju planova koji su pred Caritasom u narednom vremenu dogovorena je i daljnja uska suradnja Hrvatskog Caritasa i Caritasa Sisačke biskupije, osobito oko projekata za one ljude na području Sisačke biskupije koji neće biti uključeni u državnu pomoć, a Crkva im želi biti blizu i pomagati im.