Budi dio naše mreže
Izbornik

Tri Caritasa zajedno riješila stambeno pitanje potrebitoj župljanki u Hrvatskom Leskovcu

Zagreb (IKA)

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko, Željkici Miković, koja je donedavno živjela u ruševnoj kući stradaloj u potresu, dodijeljen je stambeni modul u zagrebačkom Hrvatskom Leskovcu, objavljeno je 27. veljače 2023. na stranicama nadbiskupijskog Caritasa.

„Najveći san mog života je ispunjen. Napokon useljavam u malu slatku kućicu. Želim da mi se svi pridružite dok slavim najveće postignuće u svom životu“, napisala je 47-godišnja Željkica Milković u pozivnici župnog Caritasa na blagoslov stambenog modula u Ribarskoj 19, u Hrvatskom Leskovcu.

Obred blagoslova održan je 26. veljače ove godine, a predvodio ga je župnik u Lučkom vlč. Dubravko Škrlin Hren. Nazočili su ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar sa suradnicima te brojni župljani i volonteri župnog Caritasa.

Kuća u kojoj je Milković dosad živjela je stara i oronula te nije bila primjerena i sigurna za život. Uslijed potresa urušio se dimnjak, krov prokišnjava i cijeli prostor je pun vlage.

Budući da je župljanka Željkica osoba sniženih intelektualnih sposobnosti i bez podrške svojih bližnjih, cijela župna zajednica uključila se u projekt.

U svojoj zajednici potrebita župljanka prihvaćena je s ljubavlju i uvijek ima nekoliko osoba na raspolaganju koje će joj pomoći oko svakodnevnih potreba.

Bez obzira na svoja ograničenja, volontira u župnom Caritasu te je članica zbora „MI“ koji djeluje pri samostanu sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu.

Po potrebi čuva jedno dijete iz susjedstva, a povremeno čuva pse za resocijalizaciju.

Kako bi joj pomogao oko stambenog zbrinjavanja, Hrvatski Caritas dodijelio joj je stambeni modul koji je angažmanom župnika, volontera župnog Caritasa te nadbiskupijskog Caritasa opremljen za stanovanje te joj je tako postao novi dom.