Budi dio naše mreže
Izbornik

U Đakovu održan susret sestara s prvim zavjetima

Đakovo (IKA)

Susret sestara s prvim zavjetima koji je u organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije za početnu formaciju počeo u petak 28. travnja 2023. u Đakovu, završen je 30. travnja, na Nedjelju Dobrog Pastira.

Pod vodstvom o. Srećka Rimca, OCD, sedamdesetak sestara s prvim zavjetima iz svih redovničkih zajednica u Hrvatskoj te u Bosni i Hercegovini razmišljalo je o temi „Sequela Christi: redovnički zavjeti“.

U subotu su sudionice susreta posjetile Srijemsku biskupiju. U Srijemskoj Mitrovici su u katedrali sv. Dimitrija sudjelovale u euharistijskom slavlju koje je predvodio generalni vikar Srijemske biskupije preč. Josip Ivešić. Sestre su imale prigodu pobliže upoznati život mučenika iz prvih kršćanskih stoljeća i nadahnjivati se na njihovu življenju vjernosti Gospodinu – pa i po cijenu života. U obilasku grada u organizaciji domaćeg župnika mons. Eduarda Španovića, osobit dojam ostavilo je razgledavanje Carske palače pod stručnim vodstvom.

Na Nedjelju Dobroga Pastira sestre su na euharistijskom slavlju u đakovačkoj katedrali svjedočile o duhovnom pozivu. Nakon posljednjeg razmatranja o zavjetu poslušnosti, milosrdne sestre Svetoga Križa kratko su prikazale povijest svoje Družbe i apostolat kojim se sestre bave u današnje vrijeme. Nakon zajedničkog ručka, sudionice susreta uputile su se svojim zajednicama.