Budi dio naše mreže
Izbornik

U emisiji „S povodom“ RTV Herceg-Bosne o Caritasovoj akciji pomoći porušenoj Banovini

Mostar (IKA)

Gostujući u emisiji „S povodom“ Radiotelevizije Herceg-Bosne ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan don Željko Majić pozvao je sve ljude dobre volje i poduzetnike da se uključe u akciju prikupljanja pomoći za Banovinu stradalu u potresima.

Caritas Mostar, HT Eronet i RTV Herceg-Bosne i dalje prikupljaju pomoć za porušenu Banovinu. Pozivom na broj 092 890 880 doniraju se 2 KM.

Prema riječima don Željka Majića, u prva dva dana akcije 30. i 31. prosinca 2020. upućeno je oko 28.000 poziva na taj donacijski broj telefona.

Osim pozivom, uplata se može izvršiti i na žiro račun:

U konvertibilnim markama (BAM):
UNICREDIT BANK D.D.
CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN
3381002202483574

Ili na devizni račun:

UNICREDIT BANK D.D.
CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN
IBAN: BA393380604807008381
BIC : UNCRBA22XXX
Svrha doznake: Pomoć porušenoj Banovini

Don Željko Majić apelirao je na poduzetnike i sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos. Uime Caritasa zajamčio je da će sav prikupljeni novac biti primljen sa zahvalnošću i s velikom odgovornošću proslijeđen onima kojima je potrebno. „Naš kanal je crkveni, preko Hrvatskog Caritasa, odnosno Caritasa Sisačke biskupije. S ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i ravnateljicom Caritasa Sisačke biskupije Kristinom Radić u stalnom smo kontaktu, osluškujemo što im treba, pratimo situaciju. Već idući tjedan moći ćemo nešto i konkretno poslati“, izjavio je ravnatelj Majić.

Hercegovačke župe su, prema riječima ravnatelja Majića, i samoinicijativno organizirale akcije, prikupljeno je dosta pomoći u naravi i razne donacije su upućene u Sisak i Banovinu. Najavio je i uspostavu kumstva između župa u Hercegovini i Sisačkoj biskupiji čime će se osigurati pružanje pomoći kroz duže vremensko razdoblje. Podsjetio je da je 3. siječnja u svim župama u Bosni i Hercegovini prikupljan milodar koji će u cijelosti biti proslijeđen Hrvatskoj biskupskoj konferenciji kao pomoć pri saniranju posljedica potresa.