Budi dio naše mreže
Izbornik

U srijedu prvi put opća audijencija u dvorištu sv. Damaza

Vatikan (IKA)

Papa Franjo 2. rujna nakon 189 dana stanke zbog pandemije koronavirusa nastavlja s općim audijencijama srijedom uz nazočnost vjernika, prvi put u dvorištu Sv. Damaza u Apostolskoj palači, objavio je Vatican News.

Na velikim zaslonima na Trgu Sv. Petra vjernike se obavještava da je ulaz slobodan od 7.30 sati, a karte nisu potrebne. Na Brončana vrata Apostolske palače u desnim kolonadama inače ulaze državnici i diplomatski predstavnici, a tamo se održava i prisega novih Švicarskih gardista 6. svibnja.

Uz sigurnosni nadzor, na poštivanje epidemioloških mjera – razmaka i maske – među hodočasnicima pazit će Švicarski gardisti i pripadnici žandarmerije. Vjerojatno će se mjeriti i temperatura, a na samom dvorištu označena su stajaća mjesta kako bi se lakše održavao propisani razmak.

Posljednja uobičajena opća audijencija s papom Franjom održana je 26. veljače budući da je Italija početkom ožujka uvela opću zabranu okupljanja, a Papa je kateheze snimao u biblioteci Apostolske palače. Tematski će Papa katehezu na svojoj ukupno 323. općoj audijenciji 2. rujna nastaviti nizom o svijetu nakon pandemije koji je počeo 5. kolovoza.