Budi dio naše mreže
Izbornik

Vladika Stipić primio hrvatsku veleposlanicu u Ukrajini

Križevci (IKA)

Križevački vladika Milan Stipić primio je u ponedjeljak 7. studenoga 2022., u biskupskom dvoru u Križevcima, veleposlanicu Republike Hrvatske u Ukrajini Anicu Djamić, priopćila je Križevačka eparhija.

Biskup Stipić i veleposlanica Đamić razgovarali su o teškoj situaciji ukrajinskih građana u nametnutom im ratu te o raznim vidovima moguće suradnje radi pomoći najugroženijima.

Križevačka eparhija je preko svog eparhijskog Caritasa, a u suradnji i uz pomoć Udruge „Dobro dobrim – DoDo“ iz Velike Gorice dosad pomogla Ukrajini na različite načine u vrijednosti višoj od 28 milijuna kuna. Humanitarna pomoć dopremljena je bolnica i samostana u kojima borave ukrajinske izbjeglice.

U Hrvatskoj je Križevačka eparhija preko svojih svećenika i Caritasa zbrinula brojne obitelji prognanih Ukrajinaca, organizirala pastoralnu skrb i karitativnu pomoć na mjestima gdje borave, od Slavonije do Dalmacije, te pomogla mnogim svećenicima, kako Ukrajinske grkokatoličke Crkve tako i Mukačevske eparhije, u ovim za njih vrlo teškim vremenima.

Veleposlanica Djamić izrazila je zahvalnost za sve i izrazila svoju podršku svim projektima i akcijama eparhije oko skrbi za izbjeglice. U prigodi posjeta biskupu Stipiću, veleposlanica je obišla katedralu Presvete Trojice i muzej u biskupskom dvoru.