Budi dio naše mreže
Izbornik

Započeo 4. Mladifest Hrvatska

Voloder (IKA)

U organizaciji Marijine legije iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom u petak 17. lipnja u Voloderu je počeo četvrti po redu Mladifest u Hrvatskoj, izvijestio je biskupijski Ured za odnose s javnošću.

Ovogodišnji program Mladifesta, koji se organizira po uzoru na onaj u Međugorju, održava se pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“

U susret je okupljene uveo predsjednik komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec. Potom je razmatranje održao kancelar Sisačke biskupije Janko Lulić. Uslijedila su svjedočanstva televizijskog urednika Marina Periša, jednog od pokretača Božanstvene komedije te Marijete Martić koja koristi društvene mreže u sklopu projekta „Chance for walk“ da bi širila Radosnu vijest.

Katehezu je održao fra Goran Azinović iz Međugorja. Govorio je o važnosti samog Međugorja za Crkvu, o međugorskim događanjima te činjenici da je ono opstalo i privlači brojne hodočasnike.

Misno slavlje, kao krunu prvog dana Mladifesta, predvodio je sisački biskup Vlado Košić. U svojoj je propovijedi tumačio čitanja u kojima Isus poziva da se ne zgrće sebi blago na zemlji već da se zgrće blago na nebu.

Biskup je povezao čitanja s riječima sv. Antuna koji je bio jednostavan svetac, blizak ljudima, nježno je doticao svako srce. „Njega se nitko nije bojao. Svi koji su ga mogli susresti u njemu su doživljavali prijatelja. On je znao reći i pitati ljude: Gdje je tvoje blago? Pa evo, što je tebi najvrjednije?“, upitao je biskup.

„Na čemu temeljiš svoju budućnost? Čemu se nadaš kad skupljaš ovu ili onu vrstu imanja, posjeda ili blaga? Najveće blago koje možemo steći na ovom svijetu je dragi Bog. Sva druga blaga nisu ništa u usporedbi s tim blagom da je čovjek Bogu odan“, poručio je.

Program prvog dana Mladifesta zaključen je četvrtim koncertom duhovne glazbe „Ljiljani – Pjesma za nebesa“.

Nastupili su Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach, Marina Matošević, Katarina i Martin Kutnar, domaći band Afterlife te slikarica Eva Vukina. Koncert je vodio Marin Periš, a slikarica Vukina je tijekom koncerta naslikala Gospu koja plače. Na kraju koncerta je župnik Marijan Štingl pozvao sve prisutne da kleknu i pomole se u znak poniznosti i zahvalnosti Bogu.