Budi dio naše mreže
Izbornik

Završila 16. akcija „Podijelimo radost Božića“ – za stanovništvo u kontejnerskom naselju u Petrinji

Dubrovnik (IKA)

Završila je 16. humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije „Podijelimo radost Božića“, provedena 17. i 18. prosinca, koja je ove godine bila usmjerena prema stanovnicima kontejnerskog naselja u Petrinji.

Djelatnici i volonteri biskupijskog Caritasa su tijekom subote i nedjelje dočekivali na Pilama u Dubrovniku sve obitelji i pojedince koji su donosili pakete ili vrećice s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama za potrebite.

Vi[e od 500 Dubrovčana pohodilo je Pile i pridružilo se akciji. Neki su sami napravili pakete, a drugi su u vrećicama donijeli svoj doprinos kojeg su volonteri onda pakirali u velike pakete. Ukupno je prikupljeno 340 paketa odnosno oko pet tona hrane i higijenskih proizvoda. Uz to će kamionom biti upućene oko tri tone voća i povrća. Tegljač s prikupljenim namirnicama će ujutro krenuti prema Petrinji.

„Zahvalni smo Bogu i svim donatorima što smo završili još jednu humanitarnu akciju i to 16. po redu. Bogu smo zahvalni posebice na lijepom vremenu te što je i ove godine u srca Dubrovčana stavio poticaj da budu dio ove akcije kroz koju se prikupilo oko 350 paketa. To vrijeme omogućilo je radosne susrete na Pilama. I ovogodišnja pošiljka, pošiljka je ljubavi i podrške koju Dubrovnik svake godine uputi potrebitima izvan Dubrovačke biskupije“, poručili su organizatori.

U 16. humanitarnoj akciji „Podijelimo radost Božića“ uz obitelji i pojedince organizirano su sudjelovale razne ustanove i zajednice. Akciji su se priključili: djeca Dječjeg vrtića Pčelica – Mala kuća; drugaši Osnovne škole Ivana Gundulića, Turistička i ugostitelja škola, Obrtnička škola, župe Osojnik, Slano i Trsteno, Ponikve, Mokošica, sv. Andrije – Dubrovnik, ministranti Župe sv. Mihajla – Dubrovnik; Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik; redovničke zajednice; volonteri iz Učeničkog doma Paola di Rosa i Veleučilišta Libertas, skauti Odreda sv. Benedikta, dječji katedralni zbor kao i volonteri Hrvatskog katoličkog liječničkog društva – podružnica Dubrovnik, koji su suorganizatori akcije. Svojom donacijom priključio se vjerni donator biskupijskog Caritasa Jasenska.