Budi dio naše mreže
Izbornik

Župa Svih svetih iz Blata pobjednik KMNL-a Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Završnica Katoličke malonogometne lige (KMNL) Dubrovačke biskupije održana je u subotu 13. travnja na vanjskom terenu igrališta na Ilijinoj glavici u Dubrovniku, objavilo je Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije.

Na završnici se susrelo šest najboljih ekipa ovogodišnje lige: Sv. Petar Boninovo, Sv. Andrija Pile, Sv. Marija Magdalena Mandaljena, Sveti Križ Gruž 1, Sveti Križ Gruž 2 i Svi Sveti Blato, a nakon neizvjesne borbe koja je dovela do penala pobjedu je odnijela ekipa Župe Svih Svetih iz Blata.

Prve dvije utakmice su bile doigravanje za polufinale. Prvu utakmicu odigrale su ekipe župe Svetog Križa – Gruž 1 i ekipa župe sv. Andrije – Pile u kojoj su slavili Gružani nakon rezultata 3:3 i bolje izvedenih penala (8:7), dok su drugu utakmicu odigrali župa Svih Svetih iz Blata i župa sv. Marije Magdalene iz Mandaljene u kojoj su Blaćani slavili s uvjerljivim rezultatom 7:3.

Nakon doigravanja za polufinale uslijedile su polufinalne utakmice. Župa Svetog Križa 2 i župa sv. Petra – Boninovo su svojom igrom u prethodnim kolima osigurali izravan prolazak u polufinale. U prvoj polufinalnoj utakmici susret su odigrale dvije ekipe s iste župe, igrali su mlađi Gružani protiv starijih gdje je starija ekipa (Gruž 1) slavila s rezultatom 3:2 te tako osigurala svoje mjesto u finalu. U drugoj polufinalnoj utakmici susrele su se župa Svih Svetih – Blato i župa sv. Petra – Boninovo gdje su Blaćani slavili s malom, ali dovoljnom razlikom (4:3) za svoj prolazak u finale.

Za treće mjesto ovogodišnje lige borile su se ekipa Gruž 2 i ekipa s Boninova gdje su igrači s Boninova uvjerljivom pobjedom 4:10 postali trećeplasirana ekipa.

U finalnoj utakmici susrele su se ekipe Gruž 1 i Blato. Svojim srčanim nastupom na terenu, igrači župe Svih Svetih pokazali su nevjerojatnu predanost i vještinu, što im je na kraju osiguralo slavlje i veliku radost Korčulana. Nakon napete finalne utakmice, neriješenog rezultata (2:2) i odigranih penala (2:3) drugo mjesto pripalo je timu župe Svetog Križ, Gruž 1.

Svi timovi su pokazali svoju žar za pobjedom te se borili za boje župe koju brane, što je dodatno doprinijelo uzbudljivosti ovog natjecanja te je nakon odigranih utakmica uslijedila dodjela nagrada kako za ekipe tako i za najbolje pojedince koji su se istaknuli svojom igrom u ovogodišnjoj ligi. Nagrade je uručio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Najboljim strijelcem proglašen je Mateo Radić (Boninovo), najboljim golmanom Petar Šeparović (Blato) a najboljim igračem Jakov Protić (Blato).

U posljednjem odigranom kolu proglašena je i fair-play ekipa ovogodišnje lige, a pehar je pripao Župi sv. Marije Magdalene, Mandaljena.

Katolička malonogometna liga se održava u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije iz kojeg zahvaljuju svim igračima, navijačima, organizatorima i suradnicima na uspješno odigranoj ovogodišnjoj ligi. Posebice čestitaju župi Svih Svetih iz Blata na zasluženoj pobjedi i svim ekipama na hrabrom nastupu i sportskom duhu tijekom cijelog natjecanja.

Ekipu župe Svih Svetih iz Blata očekuje Nacionalna završnica koja će se održati u Zagrebačkoj nadbiskupiji.