Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 700-obljetnica

U Stocu predstavljen zbornik radova o Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji

U duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije „Sarsenterum“ u Stocu, u četvrtak 21. rujna, predstavljen je zbornik radova pod nazivom "Trebinjsko-mrkanska biskupija" koji je objavljen povodom obilježavanja 1000. obljetnice prvoga pisanog spomena Trebinjske biskupije i 700. obljetnice prvoga pisanog spomena Mrkanske biskupije, objavila je mrežna stranica Crkva na kamenu.

Hrvatski hodočasnici proslavili Kažotićevo u Luceri

Na proslavi 700. obljetnice preminuća bl. Augustina Kažotića u talijanskoj Luceri gdje počivaju blaženikove relikvije, u četvrtak 3. kolovoza 2023. sudjelovali su i hodočasnici iz Hrvatske, objavio je portal Vigilare.

Papa o Tomi Akvinskom: Čovjek Crkve i neizmjerne duhovne i ljudske mudrosti

Papa Franjo imenovao je pročelnika Dikasterija za proglašenje svetih kardinala Marcella Semerara u utorak 11. srpnja svojim posebnim izaslanikom na proslavi 700. obljetnice kanonizacije sv. Tome Akvinskog, koja će se održati 18. srpnja u opatiji Fossanova, nedaleko od Latine, izvijestio je Vatican News.

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ kao doprinos 700. godišnjici smrti bl. Augustina Kažotića

Na spomendan zaštitnika umjetnika Beata Angelica u subotu 18. veljače u dominikanskom samostanskom i župnom kompleksu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici otvorena je izložba zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, izvijestila je Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“.

Dominikanci se nadaju skoroj kanonizaciji bl. Augustina Kažotića

O blagdanu bl. Augustina Kažotića, u utorak 3. kolovoza, prior Samostana bl. Augustina Kažotića u Zagrebu o. Anto Gavrić u razgovoru za Hrvatski katolički radio najavio je proslavu 700. obljetnice Kažotićeve smrti, koja će biti proslavljena 2023. godine.