Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogovic

Biskup Bogović na izložbi fotografija stradanja Slunja

U ponedjeljak 16. studenoga u Slunju je obilježena 29. obljetnica progonstva Slunjana nakon teških borbi i okruženja tijekom jeseni 1991. godine. Program „Da se ne zaboravi“ uključio je i otvaranje izložbe fotografija o stradavanju Slunjana. 

Matejevo u Širokoj Kuli

Župa sv. Mateja u Širokoj Kuli proslavila nebeskog zaštitnika 27. rujna misnim slavljem koje je predvodio umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović u suslavlju domaćeg župnika Široke Kule i Ličkog Osika preč. Luke Blaževića. 

Knjiga biskupa Bogovića o glagoljici predstavljena u Ogulinu

Nakon promocije u Matici hrvatskoj u Zagrebu, kao i predstavljanju u Rijeci, Krku, Senju i Šibeniku, nova knjiga umirovljenoga biskupa Mile Bogovića „Glagoljica – bitna odrednica hrvatskog identiteta“ u izdanju nakladničke kuće Alfa predstavljena je u petak 8. studenoga u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu.

Komemoracija kod grobnice i spomenika Ivezićima

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predvodio je u subotu 27. srpnja molitvu kod grobnice Ivezićevih u Boričevcu te nazočio i polaganju vijenaca i paljenja svijeća kod spomenika na 24 žrtve iz roda Ivezića koji je podigla Republika Hrvatska prije dvije godine.

Sat crkvene povijesti na ostacima katedrale Sv. Jakova

Na blagdan sv. Jakova, zaštitnika drevne krbavske katedrale, umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović održao je 25. srpnja tradicionalno sat crkvene povijesti na njenim temeljima nedaleko od Udbine.

1 2