Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: glavni-izvjestitelj-sinode-kardinal-hollerich

Kardinal Hollerich o prvom dijelu europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu

Nakon prva četiri dana europske Kontinentalne sinodske skupštine u Pragu, koja je počela 5. veljače 2023., predsjednik Vijeća biskupskih konferencije Europske unije (COMECE) i glavni izvjestitelj Biskupske sinode o sinodalnosti, luksemburški nadbiskup kardinal Jean-Claude Hollerich izrazio je zadovoljstvo doživljenim, izvještava Vatican News.

Pismo biskupima iz cijeloga svijeta uoči kontinentalnih sinodskih skupština

Uoči kontinentalnih skupština, pismom "Uloga biskupa u sinodskom procesu" upućenim svim eparhijskim biskupima istočnih katoličkih crkava i dijecezanskim biskupima diljem svijeta generalni tajnik Sinode, kardinal Mario Grech, i generalni izvjestitelj XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich, progovaraju o temi uloge biskupa u sinodskom procesu koji je u tijeku.

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Glavni izvjestitelj Sinode kardinal Hollerich o ulozi žene u Crkvi

Glavni izvjestitelj Sinode kardinal Jean-Claude Hollerich govorio je na Teološkom fakultetu u Fuldi o temi „Sinode o sinodalnosti“ te je komentirao podneske biskupija i sažetke biskupskih konferencija iz cijelog svijeta u dosadašnjem sinodskom procesu. Između ostaloga, osvrnuo se na pitanje uloge žene u Crkvi, izvještava Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).