Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-matica-iseljenika

Na panelu Useljeništvo i povratništvo II. o mogućnostima i ulozi Crkve te Hrvatske matice iseljenika u povratništvu

Na panelu Useljeništvo i povratništvo II., održanom u subotu, 23. listopada u Zagrebu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji (HBK) u sklopu Šestoga hrvatskog socijalnog tjedna, na temu mogućnosti i ulozi Crkve u povratništvu te ulozi Hrvatske matice iseljenika u useljeničkim i povratničkim migracijama govorili su dr. sc. fra Luka Marković i dr. sc. Ivan Tepeš.

Međunarodna konferencija „Iseljeništvo i Domovina“

Međunarodna konferencija „Iseljeništvo i Domovina“ održava se 10. i 11. lipnja u Hotelu Kaj u Mariji Bistrici. Konferencija je organizirana kao nastavak 4. Hrvatskog iseljeničkog kongresa čiji program, zbog pandemije koronavirusa, nije u potpunosti realiziran u studenome 2020. godine u Zagrebu. Konferencijom ćemo svjedočiti povezanost između domovinske i iseljene Hrvatske, najavljeno je na otvorenju.

Predstavljen Hrvatski iseljenički zbornik 2020.

Hrvatski iseljenički zbornik 2020. predstavljen je u srijedu, 12. veljače u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu, a uz ravnatelja Miju Marića, o zborniku su govorili ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof. Željko Holjevac, profesorica s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Marijeta Rajković Iveta te urednica Vesna Kukavica.