Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spomen-obiljezje

Godišnjica pogibije snimatelja Lederera i blagoslov spomenika braniteljima

Na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice, u srijedu 10. kolovoza obilježena je 31. obljetnica pogibije snimatelja Hrvatske radiotelevizije Gordana Lederera ubijenog na novinarskom zadatku 10. kolovoza 1991., a u Donjim Kukuruzarima blagoslovljen je spomenik svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane te civilnim žrtvama iz Domovinskog rata.

Predstavljeno novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u utorak 24. studenoga službeno je predstavio novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u pješačkoj zoni u središtu Vukovara, u području povijesne graditeljske cjeline, objavljeno je na službenoj stranici Grada Vukovara.

Obilježena 29. godišnjica pogibije 13 hrvatskih redarstvenika u Strugi Banskoj

U Strugi Banskoj u Općini Dvor u nedjelju 26. srpnja obilježena je 29. godišnjica pogibije 13 hrvatskih redarstvenika u tome mjestu, gdje su hrabri branitelji zaustavili srpsku okupaciju naselja Pounja, a što je ujedno bio i prvi poraz srpskog agresora u Domovinskom ratu. Molitvu za poginule redarstvenike vodio je mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij, a priređena je i izložba „Bitka o kojoj se malo govori Struga Banska“, prenosi Hina.

Jama Jazovka: Misa i spomen-pohod za žrtve jugoslavenskog komunističkog režima

Kod jame Jazovke u Sošicama u ponedjeljak 22. lipnja u organizaciji udruge Hrvatski obredni zdrug održan je 30. spomen-pohod s misom za sve tamošnje žrtve koje je likvidirao jugoslavenski komunizam. Pročitan je proglas pohoda, a misu je služio varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak, prenosi Hina u ponedjeljak 22. lipnja.