Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ukrajinski-caritas-spes

Hrvatski Caritas poslao 25. tegljač s pomoći za Ukrajinu

Hrvatski Caritas poslao je u petak 15. srpnja svoj jubilarni 25. tegljač s humanitarnom pomoći koja je prikupljena darovima građana i nabavljena od hrvatskih tvrtki za potrebe Caritasovih korisnika koji su smješteni u kolektivnim prihvatnim centrima ili pomoć primaju preko regionalnih distributivnih centara ukrajinskoga Caritas–Spesa u Vinicji, Odesi, Dnipru, Harkivu, Kijevu, i Žitomiru.

Hrvatski Caritas u Ukrajinu poslao tri tegljača s više od 110 tisuća obroka

Hrvatski Caritas uputio je u srijedu i četvrtak, 6. i 7. srpnja, četiri i pol mjeseca nakon izbijanja rata u Ukrajini, u Lavov tri tegljača s 35 i pol tona humanitarne pomoći, nastavljajući slati pomoć ratnim stradalnicima za koje u brojnim kolektivnim smještajima, ustanovama i putem mreže župnih Caritasa od početka rata skrbi nacionalni Ukrajinski Caritas–Spes.

Nakon napada na Caritas u Mariupolju kardinal Tagle uputio apel za prekid nasilja

Prema izjavama izvora lokalnoga Caritasa, 15. ožujka je jedan ruski tenk pucao na Caritasov centar u Mariupolju, ubivši dvije suradnice i petero članova njihovih obitelji koji su se bili sklonili u zgradi. Predsjednik Međunarodnog Caritasa izrazio je sućut i blizinu obiteljima stradalih, prenio je Vatican News.

U Mariupolju ubijeni Caritasovi djelatnici

U raketnom napadu na ukrajinski Mariupolj ubijena su dva djelatnika Caritasa Internationalis i potrebita osoba, izvijestio je Njemački Caritas 11. travnja u Freiburgu, prenosi agencija Kathpress.

1 2