Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatska se pridružuje molitvi križnog puta povodom godišnjice eskalacije rata u Ukrajini

Kijev/Rijeka/Dubrovnik (IKA)

U povodu prve godišnjice eskalacije rata u Ukrajini, u petak 24. veljače u 19 sati u skloništu usred Kijeva nacionalni ukrajinski Caritas-Spes organizira molitvu križnog puta naslovljen „366. postaja“, koji će se putem medija prenositi uživo. Molitvi se pridružuju Caritas Riječke nadbiskupije te Caritas Dubrovačke biskupije.

Molitvi križnoga puta koje su pokrenuli djelatnici i volonteri ukrajinskog Caritas-Spesa pridružuje se Caritas Riječke nadbiskupije, koja će toga dana, u 18 sati, moliti pobožnost u katedrali sv. Vida u Rijeci. Križni put predvodit će generalni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale vlč. Mario Tomljanović. Meditacije ukrajinskoga križnoga put čitat će djelatnici nadbiskupijskoga Caritasa na hrvatskom jeziku te osobe iz Ukrajine koje borave na području Riječke nadbiskupije na ukrajinskom jeziku.

U Dubrovniku će se u isto vrijeme kad i u Kijevu, u 19 sati moliti križni put „366. postaja“, koji će u zbornoj crkvi sv. Vlaha predvoditi predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije, rektor Crkve sv. Vlaha mons. Ivica Pervan. Sudjelovat će Caritasovi djelatnici i volonteri te dubrovački vjernici, a u vrijeme molitve Mala Onofrijeva česma zasvijetlit će bojama ukrajinske zastave.

Molitva ukrajinskog Caritas-Spesa će se prenositi na Youtube kanalu Caritasa Internationalis, a Hrvatski katolički radio i Radio Marija preuzet će prijenos koji ostvaruje Laudato televizija. Pobožnost – koju predmole djelatnici i volonteri Caritas-Spesa – moći će se pratiti i putem društvenih mreža Hrvatskog katoličkog radija.