Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Misionariti znači dati najbolje od sebe i Božjih darova

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je 10. kolovoza videoporuku sudionicima misije solidarnosti argentinske Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije među siromasima domorodačke zajednice Wichi, u planinama na granici između Bolivije i Paragvaja, prenosi Vatican News.

Župljani Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz argentinskog Rio Cuarta protekle tri godine posjećuju domorodačke zajednice u provinciji Salti. Ove godine, pod geslom „Snovi se grade zajedno“, nadahnutim enciklikom pape Franje „Fratelli tutti“, 30-ak mladih i starijih su među zajednicom Wichi, na planinama između Bolivije i Paragvaja, pratili obitelji, slavili s njima mise, igrali se s djecom te dijelili život i vjeru.

Papa Franjo, njihov sunarodnjak, poželio ih je ohrabriti kratkom videoporukom. Kako je rekao, „ići u misije znači izaći iz sebe kako biste dali najbolje od sebe i ono najbolje što Bog daje, a to je jako lijepa stvar“.

Pozdrav je uputio i vlč. Marianu Cordeiru koji župljane prati u misijama. „Dakle, natrag u misije“, zaključio je.

Kako svjedoči vlč. Cordeiro, nakon tjedan dana proveden u toj starosjedilačkoj zajednici, mladi su se vratili puni nade, siromasi su im otvorili oči. „Vjerujem da im je Gospodin probudio osjetljivost da bi ih odgojio u zalaganju za svoju braću, za bližnjega… moji mladi su blago mog života, ispunili su me ponosom vršeći ovu misionarsku zadaću.“

Želja im je rasti u prijateljstvu sa starosjedilačkim zajednicama. Posjećuju ih dvaput godišnje te prolaze više od pet kilometara, ondje gdje, kako kaže vlč. Cordeiro, „kuca srce našeg ljubljenog Kraljevstva, Isusovog, siromaha, malenih“, prenosi Vatican News.