Budi dio naše mreže
Izbornik

Karin: Obnova privremenih redovničkih zavjeta franjevačkih bogoslova

Karin (IKA)

Svečanim misnim slavljem, koje je u subotu 23. rujna u Karinu predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše, osmorica bogoslova obnovila su na godinu dana redovničke zavjete, izvijestili su iz Samostana sv. Marije u Karinu.

U suslavlju su bili gvardijan Samostana svete Marije u Karinu fra Petar Klarić, magistar franjevačkih bogoslova fra Siniša Balajić te župnik Župe Gospe od Zdravlja na Dobrom i ovogodišnji predvoditelj duhovnih vježbi fra Kristian Stipanović.

Bogoslovi koji su obnovili zavjete su fra Josip Brandejs, fra Mate Šakić, fra Stjepan Raić, fra Kristijan Pisac, fra Teo Tadić, fra Daniel Živković, fra Marin Kujundžić i fra Ante Mijoč. Slavlju su se pridružila dvojica braće bogoslova: svečano zavjetovani fra Marko Plejić i bogoslov prve godine fra Mario Pavić.

Prozivkom imena nakon evanđelja bogoslovi su izrazili želju pred provincijalom da žele na godinu dana živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći. Nakon svečanog blagoslova, slavlje se nastavilo u dvorani samostana.

Obnovi zavjeta prethodile su duhovne vježbe. Kroz njih je predvoditelj fra Kristian razmatrao s bogoslovima o euharistiji, Svetom pismu te pobožnostima koje se prakticiraju u Katoličkoj Crkvi. Svakog dana imali su klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Također, uspeli su se, moleći krunicu, na Tulove grede, a pobožnost Križnog puta izmolili su u Posedarju.

Povratkom iz Karina bogoslovi su posjetili braću novake i meštra novaka fra Tina Labrovića na otoku Visovcu s kojima su proveli popodne u Samostanu Majke od Milosti, a pridružili su se i gvardijan fra Marko Nimac i domeštar fra Stojan Damjanović,  izvijestili su iz Samostana svete Marije u Karinu, izvijestili su iz Samostana sv. Marije u Karinu.