Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena 30. obljetnica početka djelovanja Frame Zagreb–Sveti Duh

Zagreb (IKA)

Franjevačka mladež Zagreb–Sveti Duh je u nedjelju 19. studenoga 2023. proslavila 30. obljetnicu početka djelovanja.

Misu je predslavio fra Miljenko Hontić, ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca pri čijem se Samostanu Svetoga Duha mladi okupljaju od osnutka. Misu su suslavili duhovni asistent Frame fra Filip Pušić, župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga i rektor bazilike fra Ivan Marija Lotar, nekadašnji član Frame Zagreb–Sveti Duh fra Zvonimir Pervan, nekadašnji duhovni asistenti fra Vladimir Vidović i fra Tomislav Glavnik, fra Filip Musa i fra Matija Marijić.

Tijekom mise 21 član Frame obnovio je krsne zavjete, obećavši da će godinu dana živjeti u bratstvu Frame.

To znači da će se idućih godinu dana svakodnevno posvećivati službi Bogu i braći ljudima po primjeru sv. Franje Asiškoga koji je u svakome prepoznao lice Krista koji ga je pozivao na dobro, na služenje i na ljubav.

Na početku slavlja obećanici su ušli u procesiji noseći bijele ruže, simbol krsta, a ostali članovi crvene ruže, simbol potvrde, kojima su uresili oltar.

Pjevanje je predvodio zbor Evangelizacijske zajednice „Sveti Duh“ koji je nakon mise održao kratki glazbeni program. Potom je prikazan kratki film u kojem su članovi Frame objedinili 30 godina milosti u djelovanju bratstva na Svetom Duhu.

Proslava je nastavljena druženjem uz okrjepu u samostanskoj dvorani sv. Franje.