Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan otvorenih vrata Pučke kuhinje u zagrebačkoj župi sv. Antuna Padovanskoga

Zagreb (IKA )

Župa sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu na Svetom Duhu u sklopu koje djeluje Pučka kuhinja obilježava Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva u nedjelju 28. listopada te otvara svoja vrata za sve zainteresirane u smislu senzibiliziranja šire javnosti za najpotrebitije. Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović poziva zainteresirane da posjete prostore Pučke kuhinje toga dana već od jutarnjih sati.

Prema riječima fra Vidovića, toga dana pripremat će se pizze te će posjetitelji moći tom prilikom donirati novčana sredstva za potrebe Pučke kuhinje.

“Građani će od 8 sati moći razgledati prostore Pučke kuhinje pa sve do 13 sati. Oko 9 sati bit će održana i radionica izrade domaćih kiflica za najmlađe u sklopu Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Potom će u 13 sati biti ručak za redovne pojetitelje pa će ponovno od 18 sati posjetitelji moći razgledati prostore Pučke kuhinje te se tom prilikom također može donirati i naručiti pizza”, istaknuo je naš sugovornik.

Fra Vidović podsjetio je kako u sklopu karitativne djelatnosti franjevaca konventualaca na Svetom Duhu od 1995. godine djeluje Dom sv. Antuna koji pod svojim krovom osigurava smještaj, i to potpuno besplatan, za četrnaest studenata te svakodnevno, osim nedjelje, priprema 300-tinjak obroka za siromašne sugrađane u sklopu Pučke kuhinje.

“Pomoći čovjeku u nevolji, gladnoga nahraniti i žednoga napojiti jest znak Kristove pristunosti u vremenu te ujedno i dio našega franjevačkog identiteta. Naša misija i poslanje jest omogućiti ljudima koji su u potrebi dostojanstven način života te ublažiti posljedice siromaštva i neimaštine”, poručio je fra Vidović.