Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljeno hrvatsko izdanje posljednje knjige pape emeritusa Benedikta XVI. „Što je kršćanstvo“

Zagreb (IKA)

Nakladnička kuća Verbum objavila je u ponedjeljak 25. rujna hrvatsko izdanje knjige "Što je kršćanstvo", posljednje neobjavljene spise pape emeritusa Benedikta XVI. koja je njegova svojevrsna duhovna oporuka za koju je izričito želio da se objavi nakon njegove smrti, izvijestili su iz Verbuma.

Objavljivanjem ovih spisa nastalih u godinama nakon odreknuća, svim vjernicima bivaju dostupna posljednja duhovna promišljanja Benedikta XVI. o nekim temeljnim temama kršćanstva. U središtu je knjige Božje milosrđe koje izvire iz gorljive Očeve ljubavi prema svakomu stvorenju. U raznovrsnome spletu ostalih tema koje tvore knjigu ističu se odnos kršćanstva i drugih religija, dijalog kršćanstva i svijeta, moralni relativizam, euharistija, teologija i reforma liturgije, uloga svećeništva, tragedija zlostavljanja, ljepota prirode itd.

Vjeran Istini u ljubavi i s proročanskim uvidom u naše vrijeme, Benedikt XVI. upozorava na dominaciju pozitivističkoga razuma u službi tehnike i ekonomije kao i na radikalnu manipulaciju čovjekom u ime tolerancije, ističući da je jedina autentična protuteža svakomu obliku tiranije i netolerancije sâm Krist – i to Krist raspeti, izvijestila je izdavačka kuća Verbum.