Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić pozvao sve vjernike na dvodnevni post i molitvu

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve vjernike u Sisačkoj biskupiji i cijeloj Domovini na post i molitvu, danas, u srijedu, 30. prosinca i sutra, u četvrtak, 31. prosinca, na nakanu da nas Gospodin poštedi daljnjeg trpljenja i stradanja. Biskupovu poruku prenosimo u cijelosti.

Na žalost dogodilo nam se veliko zlo, potres u kojem su stradali mnogi naši vjernici i stanovnici, u Petrinji, Sisku i župama naše Biskupije.

Izražavajući sućut obiteljima stradalih molimo se za poginule! Također je mnogo naših ljudi ostalo bez krova nad glavom, te žive u strahu od novih potresa, rušenja i uništenja njihove imovine, jedinog doma koji imaju. Mi smo izgubili katedralu i još oko desetak crkvi, ne računajući kapele, koje je potres uništio, a mnoge je još i teško oštetio. Molimo se za snagu da to sve vjernički podnesemo i da u ovoj tragediji svi ostanemo hrabri i solidarni.

Naš Caritas pomaže svima koji su potrebni pomoći, i u hrani i u smještaju onih koji ne mogu više biti u svojim domovina. Svima iskreno zahvaljujem i stavljam vas sve, dobri ljudi, koji mislite na druge u naše molitve. Hvala i velikom broju ustanova i osoba koji su već poslale svoju pomoć ili najavile pomoći stradalima! Sada je najvažnija hrana, deke i eventualno novac, koji se može uplatiti na račun našeg biskupijskog Caritasa.

Molimo se i postimo da nas Gospodin poštedi daljnjeg trpljenja i stradanja.

Sisački biskup mons Vlado Košić.