Istina je prava novost.

U Varaždinu održan stručni skup vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije

Stručni skup vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola te odgojiteljica u vjeri Varaždinske biskupije održan je u subotu 28. rujna 2024. u dvorani Pastoralnog centra Biskupije u Varaždinu.

Umirovljena pedagoginja Pavica Kocijan održala je dva predavanja „Vjeroučitelj kao odgojitelj, učitelj, vjernik“.

Nakon uvodne molitve, pozdravne riječi uime varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša uputio je predstojnik Katehetskog ureda mr. sc. Damjan Koren.

Gđa Kocijan u svojim predavanjima govorila je o pojedinim segmentima u životu i radu vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri s ciljem da si svatko osvijesti „put kojim ide“. Kroz teme o motiviranosti, komunikaciji, važnosti suradnje predavačica se dotaknula i praktičnih preporuka i savjeta koji mogu biti od pomoći tijekom odvijanja nastave u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Naposljetku, naglasila je važnost svjedočanstva vjere kod svih onih koji su u službi navjestitelja Božje riječi, sa željom da „učenicima usadimo vrednote poput razumijevanja, tolerancije, opraštanja, strpljivosti i naposljetku ljubavi koja će nas sve učiniti boljima bilo u privatnom životu bilo kao navjestitelji u ovim izazovnim vremenima“.

Na kraju susreta predstojnik Ureda mr. sc. Koren zahvalio je gđi Kocijan na održanim predavanjima te potom vjeroučiteljima i odgojiteljicama u vjeri izrekao bitne informacije iz Katehetskog ureda.