Istina je prava novost.

Karmelićanke u Mariji Bistrici proslavile blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa

Blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa i Svetoga Lica (Male Terezije) proslavljen je u ponedjeljak 1. listopada 2024. u samostanu sestara karmelićanki u Mariji Bistrici euharistijskim slavljem koje je predslavio subotički biskup Franjo Fazekas.

Koncelebrirali su bistrički župnik i rektor Svetišta vlč. Tomica Šestak, vlč. Antun Motočić, vlč. Vedran Jakić, vlč. Mato Jaković, a posluživao je bogoslov Luka Žeželj.

Biskup Fazekas je u homiliji istaknuo da je sv. Mala Terezija u 24 godine života učinila mnogo za bližnje i za cijelu Crkvu iako je živjela skrovito u Karmelu. Spomenuo se i svog odnosa prema Svetici kojoj se molio za vrijeme svojih sjemenišnih i bogoslovskih dana.

„Molitva nikad nije suvišna. Nisu uzaludne tihe male žrtve za druge. Bez obzira na to što moderni svijet više favorizira vidljiva, sjajna ostvarenja, ali ako u njima nema duha, nema ljubavi ona ostaju bezvrijedna. Po primjeru sv. Male Terezije budimo skromna i ponizna srca, budimo takvi ljudi koji mole, koji bez želje za isticanjem služe slavi Božjoj i spasenju svih ljudi“, poručio je mons. Fazekas.

Na kraju misnog slavlja uslijedio je tradicionalni blagoslov ruža sv. Male Terezije.

Proslavi blagdana prethodila je trodnevna priprava koju je predvodio vlč. Mato Jaković.