Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić poslao predsjedniku Njemačke biskupske konferencije pismo sućuti i blizine u povodu razornih poplava

Sarajevo (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije BiH i nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u petak 16. srpnja uputio je pismo sućuti i blizine predsjedniku Njemačke biskupske konferencije, biskupu Limburške biskupije mons. Georgu Bätzingu, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) u petak 16. srpnja.

“U vremenu kada se osjeća malo olakšanje od pandemije koronavirusa, dijelove Vaše drage zemlje Njemačke iznenada je pogodilo veliko i razorno nevrijeme. Posebno je bolan gubitak ljudskih života, ali i ogromna materijalna šteta koja je pogodila veliki broj ljudi.

U bratskoj blizini i razumijevanju, želim Vam u svoje osobno ime, kao i u ime svih biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i svega vjerničkoga puka u našoj zemlji, izraziti kršćansku sućut povodom smrti i nestanka ljudi kao i svoju molitvenu podršku da Vama i svima u njemačkom bratskom narodu. Neka Gospodar srdaca i čitavog stvorenog svijeta podari snage i mudrosti kako bi u ovom teškom vremenu svi pogođeni osjetili Božju blizinu po dobrim djelima brojnih ljudi. Crkva u Njemačkoj i njemački narod bio je blizu nama u vremenu nedavnoga teškoga rata, ali i poplava koje su 2014. godine pogodile našu zemlju Bosnu i Hercegovinu. Zato s još više žara i ljubavi ujedinjujemo se u molitvi sa svima u Njemačkoj koji su pogođeni spomenutim poplavama”, stoji u pismu kardinala Puljića predsjedniku Njemačke biskupske konferencije biskupu Georgu Bätzingu, objavila je Katolička tiskovna agencija (KTA) u petak 16. srpnja.