Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem-Radmanom

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu u srijedu 5. siječnja u poslijepodnevnim satima susreli su se s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, priopćili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Tijekom polusatnog sastanka dvojica nadbiskupa najprije su ministru zahvalila na posjetu te su ocijenili kako je neophodno stvoriti klimu suživota i suradnje. Iskazali su zadovoljstvo njegovim izjavama u kojima je istaknuo kako želi vidjeti Bosnu i Hercegovinu u Europskoj Uniji. Sugovornici su se složili kako bi zajednički interes trebao biti suverena, cjelovita i zemlja jednakopravnih naroda.

Nakon službenog sastanka, kardinal Puljić i ministar Grlić Radman dali su izjave za medije u kojemu su izrazili zadovoljstvo susretom. Ministar vanjskih i europskih poslova RH u toj prigodi kazao je kako je to njegov treći posjet kardinalu Puljiću u prethodne dvije i pol godine te kako je vrhbosanski nadbiskup prepoznat kao osoba dijaloga s drugima.

Podsjećanja radi susret vrhbosanskih nadbiskupa s ministrom Grlićem Radmanom i njegovom šesteročlanom delegacijom dogodio se tijekom njegova službenog posjeta Bosni i Hercegovini, priopćili su u srijedu 5. siječnja iz Vrhbosanske nadbiskupije.