Budi dio naše mreže
Izbornik

​Poziv za prijave na 17. festival Dobroga Pastira

Varaždin (IKA)

Predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije vlč. Ivica Cujzek uputio je župnicima, župnim vikarima, đakonima, redovnicima, redovnicama i voditeljima zborova mladih poziv na 17. festival Dobroga Pastira koji će biti održan na Četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja 2024., u varaždinskoj Župi sv. Fabijana i Sebastijana.

„Na tragu lijepe i bogate tradicije, koja je ponos naše biskupije, prepoznatljive pod nazivom Festival Dobroga Pastira, i ove godine slavit ćemo Gospodina i zahvaljivati mu na najosobitiji način – zajedništvom u glazbi koja je izraz uzvišenih spoznaja i neizrecivih emocija. Potaknuti mišlju sv. Ireneja da je slava Božja živi čovjek – čovjek pun života, ne možemo zamisliti dostojniji način iskazivanja te uskrsne punine od prizora čovjeka koji Gospodina slavi pjesmom. U tom duhu uzajamne privrženosti Boga i čovjeka proslavit ćemo blagdan Dobroga Pastira, ujedno obilježiti Svjetski dan molitve za duhovna zvanja i oplemeniti jedni druge vlastitim svjedočanstvom žive vjere i radosnog nasljedovanja Isusa Krista. Da bismo ispunili njegovu želju da molimo za sveta postojeća i nova duhovna zvanja i čežnje svojih srdaca približili presvetom srcu Dobroga Pastira, pozivam vas na susret zborova mladih i solista iz naših župnih i redovničkih zajednica“, poručio je vlč. Cujzek.

Prijavu za 17. festival Dobroga Pastira treba poslati na adresu e-pošte ivica.cujzek@gmail.com do 3. travnja 2024.

Uz prijavu izvođači trebaju dostaviti:

  • ime jedne pjesme po vlastitom izboru koju će izvoditi (tematski vezane za vazmeno vrijeme, Dobroga Pastira ili duhovna zvanja), uz preporuku da pjesma bude autorska, i ime autora pjesme,
  • kratak opis zbora/životopis solista,
  • broj izvođača,
  • popis instrumenata na kojima će se skladba izvoditi.

Glazbeno-molitveni susreti zborova i sastava mladih Varaždinske biskupije u povodu Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja održavaju se redovito od 2006. godine na Nedjelju Dobroga Pastira u Varaždinu, u organizaciji Povjerenstva za duhovna zvanja i Ureda za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije.