Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić primio ministricu kulture i medija Obuljen Koržinek

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak, 3. ožujka 2023. u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ministricu kulture i medija Ninu Obuljen Koržinek sa suradnicima – glavnom tajnicom ministarstva Maricom Mikec i pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ivanom Miletić Čakširan.

Susretu su nazočili i biskupijski ekonom mons. Zdravko Novak te voditeljica Ureda za kulturu biskupije i projekata obnove Spomenka Jurić.

Ministrica je u biskupovoj pratnji obišla u potresu teško oštećenu sisačku katedralu, crkvu sv. Marije Magdalene u Selima te crkvu sv. Nikole i Vida u Žažini gdje se susrela s predstavnicima izvođača radova. Izrazivši zadovoljstvo i uvjerivši se u stupanj obnove ovih sakralnih objekata ministrica je pohvalila biskupijski tim koji izvrsno radi na obnovi zaštićena baštine.

Na kraju susreta biskup je zahvalio ministrici te timu Ministarstva kulture i Konzervatorskom odjelu na brizi i dobroj suradnji u vezi s obnovom koja u Sisačkoj biskupiji obuhvaća više od 30 crkvi, kapela i župnih kuća stradalih u potresu.