Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Radoš blagoslovio Caritasovu zdravstvenu ustanovu „Ljekarne Diakonia“

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, OFM Conv., pohodili su u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. zdravstvenu ustanovu Hrvatskoga Caritasa „Ljekarne Diakonia“ u Zagrebu, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Mons. Radoš je blagoslovio djelatnike i prostore ljekarni te se susreo s djelatnicima. U nagovoru mons. Bože Radoš dotaknuo je životne okolnosti u kojima se nalaze bolesni, koji traže ozdravljenje od svojih bolesti. „Svakog pojedinog Gospodin želi susresti i preko nas samih, koji se nalazimo u službi služenja svima onima koji boluju i traže ozdravljenje i utjehu. Bog liječi svojom stvaralačkom snagom i preko lijeka, preko savjeta, preko blizine koju dijelimo s onima koji se nalaze u potrebi. To je poslanje i Caritasovih ljekarni, koje se nalaze u službi djelatne ljubavi“, rekao je mons. Radoš potičući djelatnike Caritasovih ljekarni na življeno svjedočanstvo vjere kako bi se svatko u tim prostorima osjećao prihvaćeno i kao kod kuće.

Hrvatski Caritas osnivač je zdravstvene ustanove „Ljekarne Diakonia“. Ljekarne djeluju na području grada Zagreba od 1997. godine na adresama – Vinogradska cesta 17 i Trg Stjepana Konzula 4 na zagrebačkoj Peščenici. U ljekarnama radi 13 djelatnika pod vodstvom mag. pharm. Aranke Rudić Bilandžija.

Svaka osoba koja u Caritasovim ljekarnama nabavlja lijekove i medicinske proizvode u isto vrijeme pomaže podmirenje zdravstvenih potreba najugroženijih jer se ostvarena dobit u cijelosti ulaže u nabavku bezreceptnog programa, koji se potom namjenjuje socijalno ugroženim građanima i skupinama. Djelovanje Caritasovih ljekarni je karitativna djelatnost koja čini razliku od drugih ljekarni u Republici Hrvatskoj te opravdava i poslanje kojem je Caritas posvećen.