Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljeni novi prostori uprave Caritasa Sisačke biskupije

Sisak (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je, u petak 17. svibnja 2024. u Sisku, nove prostore uprave Caritasa Sisačke biskupije.

Sisačka biskupija ustupila je Caritasu kuću u Strossmayerovoj ulici u Sisku omogućivši im da nastavi s radom u adekvatnijim uvjetima nego do sada.

Zbog povećanja obima posla i broja korisnika, dosadašnja zgrada postala je premala za sve potrebe. Stoga se dio djelatnika morao preseliti na novu lokaciju. Ova promjena omogućit će Caritasu da učinkovitije odgovara na sve veće zahtjeve koji su se pojavili u posljednje vrijeme, a osobito nakon potresa.

U dosadašnjim prostorima na Trgu Vere Grozaj ostat će pučka kuhinja, skladište za podjelu humanitarne pomoći te socijalna služba i pružanje psihosocijalne pomoći. U novim prostorima bit će sjedište uprave i administrativnih djelatnosti Caritasa, ali i mjesto novih projekata. Među planiranim aktivnostima za buduće razdoblje je, između ostalog, i poludnevni boravak za starije i nemoćne osobe.

Svečanost blagoslova okupila je djelatnike, članove upravnog vijeća i druge goste. Na početku, mons. Košić je čestitao ravnateljici i djelatnicima na novom sjedištu iz kojeg će se koordinirati rad čitavog sisačkog Caritasa te im zaželio obilje Božjeg blagoslova u radu. Također, najavio je da je pri kraju uređenje kuće za beskućnike u Petrinjskoj ulici u Sisku koja bi uskoro trebala biti otvorena. I ona će biti dio djelatnosti ove ustanove.

Okupljene je srdačno pozdravila i ravnateljica Caritasa Kristina Radić. U svom obraćanju izrazila je duboku zahvalnost biskupu na ustupljenom prostoru ističući da će ova podrška značajno doprinijeti daljnjem radu i razvoju Caritasa i njegovih usluga. „Kuća simbolizira zajedničku predanost u pomoći onima kojima je najpotrebnija“, poručila je.