Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Krčke biskupije organizira ljetovanja za obitelji iz Ukrajine

Krk (IKA)

U Caritasovoj kući za odmor Dom Emaus u Martinšćici na otoku Cresu osiguran je smještaj i hrana te ostale aktivnosti tijekom boravka na moru za stotinjak Ukrajinaca, većinom majki i djece, koji su pogođeni ratnim zbivanjima u svojoj državi.

Dio Ukrajinaca je iz kontinentalne Hrvatske gdje su trenutno smješteni preko Caritasove mreže, a dvije skupine djece s pratnjom dolazi izravno iz Ukrajine. Dom Emaus 17 godina organizira svakoga ljeta taj projekt za obitelji iz Slavonije i šire, a ove godine otvorio je svoja vrata i za one preko granice.

„Drago nam je da i na ovaj način možemo ostvarivati našu misiju, a slušajući ove drage ljude i gledajući dječje osmjehe dovoljno nam govore koliko im znači u ovim trenutcima barem malo odvratiti misli od njihove nevolje“, poručuju iz biskupijskog Caritasa.

Caritas Krčke biskupije projekt organizira u suradnji s Caritasima Zagrebačke i Đakovačko-osječke nadbiskupije, Varaždinske i Požeške biskupije te nacionalnim Caritas–Spesom Ukrajine. Ljetovanja su također dio programa za podršku Ukrajini, nastalog u suradnji s američkim Caritasom (Catholic Relief Service – CRS), kojom koordinira Hrvatski Caritas.

Iz Caritasa zahvaljuju volonterima koji se nesebično daruju u organizaciji projekta kao i donatorima koji daju svoj doprinos te poručuju da su i dalje otvoreni za suradnju s novim donatorima/sponzorima.